Gossos per Ajudar a Malats amb Alzheimer o amb Demència.

By Esguard de Dona - diumenge, de juliol 21, 2013

Foto: Liz West

Que tenir mascota ajuda a la salut ja és quelcom indiscutible, però les darreres notícies sobre la possibilitat que els gossos puguin ser de gran ajuda per les persones que pateixen demència és un pas més enllà en favor del respecte i cura cap els animals de companyia.

Eleonor Bradford és la corresponsal sobre salut de la BBC a Escòcia, ha fet un programa al respecte, segons el qual els gossos poden ajudar a aixecar-se i a prendre les seves medecines.

Segons va explicar Bradford, la idea va partir d’uns estudiants d’Art de l’Escola de Glasgow i en l’experiència han participat les entitats Alzheimer Scotland, “Dogs for the Disabled” (Gossos pels Minusvàlids) i  Guide Dogs Scotland (Gossos Pigall d’Escòcia).

Després de 18 mesos d’entrenament dos gossos, un golden i un labrador, porten quatre mesos ajudant a dues persones, amb un resultat encoratjador. En tots dos casos els beneficiats si senten més feliços i qualifiquen l’experiència de fantàstica.

La noticia també va ser publicada pel Huffpost,  (USA) precisament en l’apartat que tenen dedicat a les “bones notícies” i certament amb els temps que corren és força agradable trobar una secció dedicada a oferir notícies que aixequen els ànims i ens ajuden a recuperar  una mica la confiança en l’ésser humà, en els animals de companyia no l'ha hem peduda aquell que en tenim i sabem quant d'afecte ofereixen. .

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios