Inaugurada la reforma del Castell de Palol de Revardit, finançada en un 50% amb fons de la UE


Palol de Revardit, 21 de juny de 2013

  • El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) ha destinat343.583 € al projecte de rehabilitació
  • El director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, destaca el compromís d'Europa amb Catalunya
El municipi de Palol de Revardit, al  pla de l'Estany, ha inaugurat aquesta tarda la reforma del seu castell medieval. L'obra, que ha costat 687.160 euros, ha estat cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i servirà per revaloritzar l'entorn del riu Revardit, fomentar la cohesió territorial i reactivar l'economia de la zona.

A l'acte d'inauguració, que ha tingut lloc a l'Ajuntament del municipi i al mateix castell, hi han assistit el President de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el subdelegat del Govern a Girona, Francisco del Campo; i l'alcalde de Palol de Revardit i president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Jordi Xargay.

El director de la Representació de la Comissió Europea ha subratllat la importància de la contribució europea al projecte. "Hem sentit parlar molt del compromís de Catalunya amb Europa; jo soc aquí per destacar el compromís d'Europa amb Catalunya", ha declarat.
La rehabilitació del castell ha estat cofinançada, entre d'altres, pel fons FEDER, que han aportat el 50% del cost, és a dir 343.583 € en total. Aquesta actuació està inclosa en l'operació 'Nous espais entre el castell i el riu: Palol de Revardit' aprovada en el marc del programa operatiu FEDER 2007-2013.

El projecte pretén revaloritzar el riu Revardit i el castell medieval situat al nucli de Palol de Revardit per tal de fomentar la cohesió territorial entre el diferents veïnats dotant nous usos el castell i l'espai entre muralles i millorant la comunicació no motoritzada a partir de l'adequació de la xarxa de camins tradicionals. D'aquesta manera, es preveu reactivar l'activitat econòmica del municipi, reforçant les potencialitats que ofereix el seu patrimoni cultural i natural tot plantejant un seguit d'activitats que converteixin el castell en un nou espai de centralitat pels habitants dels diferents veïnats.


Comentaris