Europa: FI DE LES NEGOCIACIONS SOBRE EL PRESSUPOST 2014-2020

By Esguard de Dona - dijous, de juny 20, 2013Declaracions del comissari de Pressupost i Programació Financera, Janusz Lewandowski

"Després de moltes hores d'intenses negociacions durant el 18 i el 19 de juny, la Presidència irlandesa, els negociadors del Parlament Europeu i la Comissió Europea han conclòs les negociacions sobre el període financer de 2014-2010"

El paquet se sotmetrà ara al Consell i al Parlament Europeu. Cal reconèixer la valentia dels negociadors del Parlament Europeu i la Presidència Irlandesa, que van mostrar el coratge necessari per arribar als compromisos necessaris per part d'ambdues bandes.

El paquet preveu fortes mesures de flexibilitat per treure el màxim profit dels fons disponibles als pressupostos europeus durant els pròxims anys. Inclou una clàusula de revisió vinculant el 2016 en paral·lel amb una revisió dels recursos propis (el finançament del pressupost de la UE).

Alhora, s'augmentarà el Fons de Solidaritat per millorar-ne la capacitat de donar resposta a desastres com ara les inundacions, i la nova Iniciativa d'Ocupació Juvenil comptarà amb una dotació molt important el 2014 i 2015, tenint en compte que la situació obliga a prendre mesures immediates".

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios