Art

Conferència sobre Ceràmica Portuguesa del Segle XVII a Nova York

By Esguard de Dona - dimecres, de juny 05, 2013


Si el dissabte dia 15 esteu per Nova York i  sou uns enamorats de la cerámica, segur que us agradarà aquesta proposta de The Hispanic Society of America, ja que a les 11 del matí ofereixen una conferencia de Margaret E. Connors McQuade, Assistent de Direcció i Conservadora d’Arts Decoratives sobre dues noves peces dels segle XVII realitzades a Portugal.

Durant el Segle XV Portugal va ser una potència marítima que va desenvolupar un gran comerç de productes produïts a Orient,  des dels seus centres de comerç assentats en Macao (Xina) i Goa  (Índia). Entre els productes que importava es trobava ceràmica xinesa, perquè l’aristocràcia i també entre els rics comerciants hi havia passió per posseir peces d’aquesta mena.

Aquest interès per la ceràmica xinesa va servir d’inspiració en la ceràmica que es va Crear  que es produís durant els següents dos segles.

Les peces que ara formen part de la col•lecció de The Hispanic Society, són del segle XVII, una conca de barber i un gerro, en el qual és molt evident que la seva forma està inspirada per aquella ceràmica xinesa que tant va entusiasmar als portuguesos rics del segle XV.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios