Conferència Regional sobre l'Aigua al Palau de Pedralbes

By Esguard de Dona - dimarts, de maig 28, 2013


La Secretaria de la Unió per la Mediterrània (UpM) acollirà al Palau de Pedralbes de Barcelona la Conferència Regional inaugural del projecte Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani
els dies 28 i 29 de maig de 2013

 El projecte aportarà un seguit d’anàlisis-país i un pla d’acció regional amb l’objectiu de millorar la governança pública i atraure inversions cap al sector de l’aigua a sis països del Mediterrani: Albània, Jordània, Líban, el Marroc, Palestina i Tunísia

La conferència serà inaugurada per Fathallah Sijilmassi, secretari general de  la Unió per la Mediterrània, que donarà pas a les intervencions del ministres de l’Aigua de Jordània, Palestina i Egipte. L’esdeveniment també comptarà amb la participació de funcionaris d’alt nivell dels països membres de la Unió per la Mediterrània, representants de les institucions financeres, el sector privat, organitzacions no governamentals i institucions acadèmiques.

Aprovat per 43 estats membres de la Unió per la Mediterrània, el projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’ és una iniciativa conjunta del Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med) i la Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, (OCDE). La regió Mediterrània es troba actualment un 38% per darrera del compliment de l’Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni de proveir d’aigua potable tota la població. A aquesta difícil situació s’hi afegeix l’impacte del creixement demogràfic, el canvi climàtic i la urbanització creixent. Els països mediterranis tenen l’objectiu d’incrementar i millorar la prestació dels serveis d’aigua però, per fer-ho possible, necessiten inversions importants, el desenvolupament de polítiques sòlides, institucions capaces i una bona gestió dels recursos.

El projecte es desenvoluparà a nivell nacional i regional durant tres anys (2013-2015) i aportarà un seguit d’anàlisis-país, recomanacions a nivell nacional i un pla d’acció concret per a la regió. L’objectiu dels estudis i el pla d’acció és millorar la governança, facilitar el finançament i promoure inversions cap al sector de l’aigua al Mediterrani, facilitant l’accés a les associacions público-privades (APPs).

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios