El vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, analitza la nova Directiva Europea sobre Morositat amb els representants de la patronal

By Esguard de Dona - dimecres, de febrer 27, 2013El vicepresident de la Comissió Europea i responsable d’Indústria i Emprenedoria, Antonio Tajani, participarà en un acte sobre l’entrada en vigor, aquest any, de la nova Directiva Europea sobre morositat comercial. L'acte tindrà lloc a la seu de Foment del Treball i, a més del president de l’entitat, Joaquim Gay de Montellà, hi assistiran el president de la CEOE, Joan Rossell, i de PIMEC, Josep González. L’acte anirà seguit d’una roda de premsa.

El 55% de les empreses europees afirmen que els seus problemes de liquiditat són atribuïbles al retard amb què cobren les factures, segons un estudi independent. Aquest és el motiu pel qual la UE ha adoptat una nova legislació (Directiva 2011/7/UE, de febrer de 2011). En el context actual és de gran importància que aquesta directiva es posi en marxa sense retard, donat que la seva aplicació es traduirà en un augment de nivell de confiança de les empreses en les seves operacions comercials dins de la UE. La Directiva sobre morositat preveu obligar les administracions a pagar en un termini màxim de 30 dies, sota pena d’interessos de retard superiors al 8%, excepte en comptades excepcions (certs tipus de contractes i el sector sanitari), que s'han d'interpretar de manera molt restrictiva i on el termini serà de 70 dies. L'Estat espanyol té fins el 16 de març de 2013 per comunicar a la Comissió Europea la legislació que aplica per garantir la transposició a l'ordenament jurídic espanyol d’aquesta directiva.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios