Sant Jaume dels Domenys: Presentació el Pla de Lluita contra Incendis Forestals.

By Esguard de Dona - dimecres, de gener 09, 2013Sant Jaume dels Domenys
és un municipi amb una gran extensió
agrícola i de boscos. 

El proper dissabte dia 12 a les 9,30 del migdia i en la seu de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys es presentarà públicament  el Pla de Lluita contra Incendis Forestals, amb la presència de Josep Poblet i Tous, President de la Diputació de Tarragona. L’acte inclou una visita a les pistes forestals del municipi.

El Municipi de Sant Jaume dels Domenys, amb uns 25 quilòmetres quadrats de superfície, una gran part del qual són boscos i explotacions agrícoles, compte des de fa molts anys amb una de les xarxes de pistes forestals més cuidades del territori, destinada a facilitar l’accés per a la prevenció i extinció d’incendis; així mateix compte amb diverses basses d’aigua repartides en punts estratègics per facilitar també les tasques d’extinció.
Les Pistes Forestals són una realitat
que des del 1979 s'ha anat construint
per protegir el territori del municipi

El municipi compte a més amb servei de Bombers Voluntaris i amb Associació de Defensa Forestal, nascuda l’any arrel del gran incendi que va cremar la serralada del Montmell.

Més recentment, l’any 2009, es va declarar un incendi que va poder ser controlat en gran mesura gràcies a l’existència de les pistes.

Un element essencial però és el coneixement que del municipi, ja que són molts els elements que s’han de tenir present quan es dona una situació extrema i perillosa com són els incendis, un coneixement que arrenca en ser constant en el manteniment del bon estat de la xarxa destinada a prevenir-los, una feina que s’ha de fer tot l’any i que avala la dia que “els incendis s’apaguen a l’hivern”.
Hi ha divefrsos dipòsits d'aigua situats a indrets de la
muntanya, per facilitar la recàrrega dels
camions cisterna.

La tasca de prevenció inclou el manteniment de les zones boscoses, amb acords amb els propietaris i l’Administració Pública per poder ajuntar esforços i criteris per dur-lo.

L’actual alcalde Magí Pallarès, qui ha sigut alcalde des de l’any, llevat el període 2007 al 2011,  sempre ha destacat pel seu compromís en la preservació de la riquesa forestal i agrícola del municipi sent un dels socis fundadors de l’Associació de Defensa Forestal, sorgida a Sant Jaume dels Domenys arrel l’incendi de l’any 1979; Magí Pallarès va ser també qui va aconseguir la instal•lació d’un Parc de Bombers al municipi, del qual ell mateix és bomber voluntari;  havent-hi participat en nombroses accions dins i fora del municipi en extincions d’incendis

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios