La UE cofinançarà un projecte d'adaptació a l'ample de via internacional de la xarxa de ferrocarril del Port de Barcelona

By Esguard de Dona - dimecres, de gener 30, 2013
El Port de Barcelona ha rebut un ajut financer d'un milió d'euros de la Unió Europea (UE), a través del programa TEN-T, per adaptar la seva xarxa ferroviària a l'ample internacional. D'aquesta manera, el port atraurà més operadors ferroviaris i millorarà significativament el seu funcionament intern.

El projecte, seleccionat per ser finançat a càrrec de la convocatòria anual TEN-T de 2011, preveu la construcció de les vies del ferrocarril i l'adaptació de l'ample de via ibèric a l'ample internacional. L'ajut serà destinat principalment a:

·         La connexió de la terminal de contenidors del Prat amb la xarxa interna del Port de Barcelona, que inclou l'adaptació a l'ample internacional de vies ja operatives.  

·         L'adaptació del "contra bucle" a l'ample internacional.

·         L'adaptació a l'ample europeu de la terminal ferroviària del Moll de l'Energia.

L'adaptació de la xarxa ferroviària a l'ample internacional es realitzarà mitjançant la instal·lació d'un tercer carril entre les dues vies d'ample ibèric existents (l'ample europeu és més estret que l'ibèric).

La conclusió d'aquest projecte millorarà el servei ferroviari intern (que serà més fiable i ràpid) i afavorirà la transferència d'una part del transport per carretera al ferrocarril  (disminuint així l'impacte ambiental del port).  A més, permetrà la plena circulació en ample internacional entre els diversos ports i garantirà l'enllaç directe per ferrocarril del port amb França.

El projecte el gestionarà l'Agència Executiva de la Xarxa Transeuropea de Transport i està previst que conclogui el juny del 2013.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios