Actes pel Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust

By Esguard de Dona - divendres, de gener 25, 2013
Des de l’any 2005 les Nacions Unides dediquen el dia 27 de gener per recordar a les víctimes de l’Holocaust escollint precisament el dia en que va ser alliberat el camp de concentració d’Auschwitz – Birkenau a Polònia l’any 1945 per part de l’exèrcit soviètic.

Mantenir viu el record d’aquests fets ho duent a terme moltes entitats a diferents països, pel que fa a  Catalunya hi ha diversos actes commemoratius programats dels que hem tingut notícia:


Agenda:

Barcelona – Diumenge 27 de gener. Cinemes Girona de Barcelona (Carrer Girona 173 -175) a les 20:00 hores projecció del documental “L’Estigma?”. El documental proposa una reflexió envers la gènisi i la pervivència dels prejudicis antijueus.  Es podrà tornar a veure els dijous 31 de gener a les 19:30 hores, el dijous 7 de febrer a les 18 hores i el dijous 14 de febrer a les 19:30 hores.
Al documental participen: Gabriel Albiac (Filòsof i Escriptor) Enric Cortès (Caputxí. Doctor en Sagrades Escriptures); Joan B. Culla (Historiador i Escriptor); Maria Josep Estanyol (Doctora en Filologia Semítica per la UB); Andreu Lascorz (Hebraista); Josep Ramon Magdalena (Professor de Cultural Hebrea de la UB); Josep Montserrat (Teòleg i excapellà, autor de “La Sinagoga Cristiana”); Gustavo Perednik (Escriptor. Autor de “La Judeofobia”). Pilar Rahola (Escriptora i Periodista); Jaume Renyer (Escriptor i Jurista); Xavier Torrens (Professor de Ciència Política a la UB); Eugenio Trias (Filòsof, autor de “Pensar la Religió”) i Vicenç Villatoro (Escriptor i Periodista).

Barcelona  - Dilluns 28 de gener
A les 17 hores.  Inauguració de l’Exposició “La Shoah: Què, Qui, Com, Quan, On i Per Què”.
Antigues Cotxeres de l’Ajuntament – Plaça de Sant Jaume
L’exposició romandrà oberta del 29 de gener al 2 de febrer de 10 a 20 hores i el diumenge 3 de febrer de 13 a 20 hores.
Organitzen: Fundació Baruc Spinoza i Ajuntament de Barcelona

Barcelona – Dilluns 28 de gener
A les 19:30 hores. Cerimònia del Record a la Plaça de Sant Jaume.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios