A on anirà l’ajut humanitari de la UE el 2013

By Esguard de Dona - dijous, de gener 10, 2013La Comissió Europea acaba d’adoptar un pla d’assignació de més de 661 milions d’euros de fons destinats a l’ajut humanitari el 2013. 

L’anomenada Decisió sobre l’ajut humanitari arreu del món serà l’eix financer de l’Estratègia operativa de l’ajut humanitari de la Comissió el 2013.La Comissió finançarà intervencions humanitàries gestionades per més de 200 organitzacions associades en prop de 80 països o regions. 

Sobre la base d’una avaluació a fons de les necessitats de les poblacions més vulnerables del món, les cinc principals operacions d’ajut humanitari es desenvoluparan a la regió del Sahel(Àfrica occidental), que inclourà una major resposta al conflicte de Mali (82 milions d’e euros),Sudan y Sudan del Sud (80 milions d’euros), la República Democràtica del Congo (54 milions d’euros), el Pakistan (42 milions d’euros) i Somàlia (40 milions d’euros). En tots els casos es tracta de crisis prolongades i a gran escala originades per conflictes i/o mancances greus. Geogràficament la major part de l’ajut es destinarà a l’Àfrica subsahariana, que rebrà 344,5 milions d’euros, el 52 % del finançament humanitari preprogramat de la Comissió.

La comissària europea de Cooperació Internacional, Ajut Humanitari i Resposta a les Crisis, Kristalina Georgieva, ha declarat: L’abast i la magnitud de la decisió de la Comissió Europea sobre l’ajut humanitari arreu del món és un recordatori de l’amplitud de les necessitats humanitàries mundials. Per a centenars de milions de persones, les crisis no són esdeveniments infreqüents, sinó penalitats recurrents i, aparentment, inevitables. L’ajut humanitari és una expressió fonamental de la nostra humanitat cap als que pateixen. A més de les necessitats materials bàsiques que satisfà, he observat de quina manera representa també un motiu d’esperança per a les persones que ho han perdut gairebé tot

“Igual que ho ha fet en el passat, la UE prestarà el seu ajut humanitari en funció únicament de la urgència de les necessitats de la població, amb independència de qualsevol programa polític. Al llarg de l’any passat he visitat moltes regions en conflicte a tot el món, com ara Mali, Síria, i d’altres països on, per fer arribar ajut a la població necessitada, aquesta s’ha de percebre com a neutral i no pot afavorir cap de les parts en conflicte. Aquest seguirà essent un principi fonamental de les actuacions d’emergència de la UE”.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios