Sida: Objectiu Zero (I)

By Esguard de Dona - dissabte, de desembre 01, 2012
Avui és el Dia Internacional dedicat a recordar els malalts de la SIDA, i amb aquest motiu UN AIDS (Nacions Unides SIDA) ha publicat les darreres dades de la situació de la malaltia.

Algunes de les dades són positives, com que hagi incrementat un 60% l’accés als tractaments en els darrers dos anys, la qual cosa equival a que 8.000.000 de persones estan sota teràpia retroviral.

Però encara manquen de rebre tractament altres 7.000.000 de persones.

D’altre costat s’estan reduint en la major part del món les noves infeccions per VIH entre la gent jove.

L’àrea sub sahariana continua sent la més afectada,  s’estima que a Sud Àfrica hi ha 5,6 milions de persones afectades.  A Nigèria 3 milions, a Kenia 1,6 milions, el mateix que a Tanzània. Uganda i Moçambic tenen cadascú 1,4 milions de malalts.    Però la reducció de les noves infeccions es esperançadora,  ja que entre 2001 i 2011 és del 50 % en 25 països d’economia mitja o baixa; i la majoria d’aquest països pertany a aquesta àrea.  I proven que les inversions i la política realitzada en aquesta direcció està donat bons resultats.

I aquesta és una bona notícia generalitzada, ja que s’està donant també al Carib i Àsia; i és manté estable en els països latinoamericans. Malauradament hi ha hagut increment en Bangladesh, Indonèsia, Filipines i Sri Lanka.  També s’ha incrementat en zones d’Orient llunyà i el Nord d’Àfrica; on el nombre de nous infectats s’ha incrementat un 35 % també en el període 2001 – 2011; també s’han incrementat en Europa de l’Est i Àsia central. A la Federació Russa l’increment ha sigut dramàtic, arribant a 60.000 nous casos en el 2011.

Malgrat que en conjunt les notícies són positives, és evident malgrat tot que per arribar al 0 contagis que es pretén resta molt camí per a fer.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios