Llorenç del Penedès: Concert de Nadal dels Rossinyols i l'Harmonia

By Esguard de Dona - dilluns, de desembre 24, 2012

Foto: Coral RossinyolsDiumenge passat dia 16 de desembre, la Coral Infantil Rossinyols i l'Harmonia de Llorenç del Penedès van fer el tradicional concert de Nadal a l'església de Llorenç del Penedès. Aquesta vegada, val a dir, que el concert anava destinat per a la Marató de Tv3. En total es van recaudar uns 660 euros. L'església estava plena de gom a gom de pares, mares, germans, tietes, àvies, amics... que van poder veure, com, els cantaires, un cop més, surten contents i satisfets del concert que van oferir a la gent del poble.

El repertori va ser d'allò més variat, des de cançons tradicionals catalanes com Les fulletes, o el Serra, serra, serrador, fins a cançons d'autor com Vull pa amb xocolata d'Antoni Miralpeix o el Dimoni Pelut de la Guida Sellarès. També hi van ser presents cançons d'arreu del món, el Zulú Cànon o una Tradicional Japonesa.

Els Polzets, que són els cantaires de 3 i 4 anys van ser els encarregats d'encetar el concert, cantant i ballant quatre cançons. La seva directora, la Montse Terrades, els va fer ballar, tocar instruements de percussió, etc. A continuació, va ser el torn dels Patufets, que són els que els segueixen d'edat, tenen 5, 6 i 7 anys i van cantar tres i tots junts, com l'Aranyeta Xica i la Bruixa Teresina. Veure 25 nens amb armilles i texans cantant tots a l'hora, feia patxoca. La Roser Esteban n'és la seva directora. Tota junts van cantar el Rabadà.
Foto: Coral Harmonia

Després va ser el torn dels més grandets, dirigits, també per la Roser Esteban. Els tocava cantar als Draguis i als Trencapins, que són molt poquets però van fer un concert de primera. Van interpretar cançons d'arreu, van ballar... A tots ens queia la baba. Primer, van cantar els mitjans, és a dir, els Draguis i ens van oferir una cançó prou coneguda del Llibre de la Selva, la de The Bare Necessities, un cànon del Zulú que van ballar i interpretar molt bé, una adaptació del Bon dia del Pets que proposa Antoni Miralpeix, ajuntant-la amb el cànon de Pachelbel i la Cançó dels fesolets, de les Tres Bessones. I, després, van cantar els Trencapins, els més grans de la coral infantil. De tots, els més valents, ja que només són tres cantaires i van defensar les seves cançons amb molta valentia. Van cantar l'Ametller, de Josep Ollé i lletra de Joan Maragall i la Cançó Japonesa, tradicional del Japó. Tot plegat anava acompanyat pel Jaume Sonet, un pianista del poble.

L'Harmonia, la coral de gent adulta del poble dirigida per la Imma Vinyes, ens van oferir nadales: L'anunci dels Pastors, la Cançó de Bressol de Brahms, els Àngels a la Glòria (popular francesa), Allà en un pessebre (nadala nordamericana) i, per últim el Chiquirritín, una nadala cordobesa.

Tots junts, públic i corals, van cantar el Fum, fum, fum i el Noi de la Mare.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios