24 Edició de la Festa “Gypsy of the Year”, per recollir fons en favor de la SIDA

By Esguard de Dona - dilluns, de desembre 10, 2012


Enguany la recaptació ha sigut de 3.902.608 $ recaptats per les companyies de Broadway, Off Broadway i les companyies en gira.
Els presentadors han estat Chita Rivera (guanyadora de dos premis TONY); Katie Holmes i Ricky Martin.
La llista completa de recaptació es la següent:

Broadway Musical
El que més ha recaptat   Once   $232,770
Primer Evita $224,105
Segon The Book of Mormon   $209,265
Tercer Wicked $165,370
 

Broadway Play (No Musicals)
El que més ha recaptat The Heiress $50,254
 
Off-Broadway Play or Musical
El que més ha recaptat Avenue Q $24,940
Primer Vanya and Sonia and Masha and Spike $20,700
 
National Tours
El que més ha recaptat The Book of Mormon $478,130
Primer Wicked - Emerald City $357,379
Segon Wicked - Munchkinland $252,152
Tercer   Les Miserables $172,290

Com és habitual al llarg de la vetllada es va poder gaudir d’intrepretacions ofertes per les companyies dels millors musicals. Quant el premi a la millor actuació durant les representacions del festival que van tenir lloc el 3 i 4 de desembre, va ser per a la companyia del Rei Lleó  (The Lion King) que van tranformar una introducció parlada en una bella metàfora. El segon lloc va ser per “Bring It On: The Musical”, amb un número ple d’acrobàcies.

Part de la recaptació, en concret 250.000 $ ja es van destinar el passat mes a tres entitats (El Banc d’Aliments de New Jerset, AmeriCares i a la Creu Roja) per ajudar als supervivents i víctimes de la devastació causat per l’huracà Sandy.  I durant el festival van anunciar que varen arribar altres 100.000 $ a la Fundació d’Actors per tal que pugui ajudar a atendre les emergències temporals per menjar, sostre, robes i transport per a membres de la família artística.

El festival va retre tribut a Fred Ebb, lletrista, a qui d’entre d’altres si deu la lletra de la cançó “New York, New York”, ell junt a John Kander van fer llegendària la seva col•laboració i les seves obres; perquè grans musicals porten el seu segell, com ara Zorba, Cabaret o Chicago.

Fred Ebb va morir l’any 2004, al seu testament va deixar constituït un premi per a aspirants a compositors de teatre musical de 50.000 $ i va deixar la resta dels beneficis dels royalties per la seves obres a Broadway Cares/Equity Fights AIDS.

Pel que fa a l’espectacle, l’obertura va ser un repàs a la història de la dansa a Broadway, amb West Side Story, Fosse, Carrer 42, The Will Rogers Follies, Crazy for You, Legally Blonde i The Chorus Line, que va ser dirigit i coregrafiat per Rommy Sandhu, amb arranjaments de Ben Cohn i lletra de Stacia Fernandez.

Dins els números que es van presentar, l’equip de Chicago va fer una recreació a partir de l’obra de Fosse de 1999 incloent una cançó a “capella” Bye Bye Blackbird cantada per Billy Flynn.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios