Banyeres: Museu Josep Cañas - Exposició de peces del Jaciment de Can Canyís de les Masies de Sant Miquel


El Museu Josep Cañas exhibeix durant dues setmanes objectes procedents de l’excavació feta als anys 60 en l’àrea de les Masies de Sant Miquel. Es mostren objectes de ferro: espases, virolles, etc., de bronze: penjolls, sivelles, gamberes, casc, etc. I també fragments de ceràmica.

Segons expliquen els diaris de l’època, l’any 1960 un tractor que llaurava una vinya prop de Banyeres va arrencar diferents lloses que cridaren l’atenció del vendrellenc Josep M. Solé. Aquest continuà explorant el terreny i descobrí diversos objectes de bronze, de ferro i peces de ceràmica.

El Dr. Salvador Vilaseca va fer un estudi d’aquests materials i determinà que es tractava de restes procedents d’una necròpolis de l’edat del ferro, datada entre el 600 i el 450 a.C. Bona part de les troballes van ser traslladades al Museu d’Arqueologia del Vendrell.

La necròpolis de Can Canyís –nom del mas al qual pertanyen les vinyes on es feren les troballes- és esmentada des d’aleshores en la majoria d’obres que tracten la història d’aquest període.

A 500 m de Can Canyís hi ha un altre jaciment, anomenat de les Masies de Sant Miquel, que versemblantment correspon a l’hàbitat de la necròpolis.

Recordatori d'agenda
LLoc: Banyeres del Penedès - Museu Josep Cañas
Dia: del 18 al 25 de novembre
horari: d'11 a 14 hores 

Fora d'aquest horari es pot concertar visites trucant al 977 67 08 02

Comentaris