Sitges: Exposició: " ERRÓ: l’Ull Planetari" a la Fundacio Stämpfli.


Diumenge 21 d’octubre darrer dia

Ha estat la primera vegada que a Catalunya s’ha pogut veure l’obra d’Erró, l’artíste islandès Gudmundur Gudmundsson “ERRÓ” nascut a Olafsvik, (Islandia) l’any 1932, reconegut internacionalment, i amb obres al MoMA de Nova York o el Centre G. Pompidou de París, entre d’altres.

Una trentena de pintures i collages permeten apropar-se a l’obra d’Erró, qui té com una de les seves característiques partir de milers d’imatges procedents dels mitjans de comunicacio, els còmics o l’historia de l’art per generar una obra plena d’ironia envers les cotnradiccions del nostre món.

Erró va estar vinculat amb Peter Stämpfli, entre d’altres pintors, precisament aquells que conformen el núcli central de la col•lecció permanent de la Fundació Stämpfli.

Erró ha evolucionat al llarg dels anys, des dels seus inicis influenciats pel surrealisme i especialment per l’obra de Roberto matta, fins a ser un dels representants més destacats de la figuració narrativa, definida pel crític francès Gerald Gassiot Talabot, una tendència sorgida a principis dels seixanta com a reacció al Pop Art, fruit del desig reflectir amb sentit crític i amb certa distància, la realitat.

Com a conseqüència la seva obra és una crònica del món actual, i d’aquí el nom de l’exposició.Fundació Stämpfli – Art Contemporani
Plaça de l’Ajuntament, 13
08870 Sitges (Barcelona)
Comissària: Marie-Claire Uberquoi
Del 28 de abril al 21 d’octubre de 2012

Horaris:
Divendres: de 15.30 a 19h.
Dissabtes: de 10 a 14h i de 15,30 a 19h.
Diumenges i festius: d’11 a 15h.Preu de l’entrada: 3,50€

Comentaris