Més Europa: Propostes Legislatives per a Crear un Mecanisme Únic de Supervisió Bancaria a la Zona Euro

By Esguard de Dona - dimarts, de juliol 10, 2012


Olli Rehn
Foto:  Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Declaracions del vicepresident Rehn a l'Eurogrup

La Comissió presentarà propostes legislatives per a la creació d'un Mecanisme Únic de Supervisió bancària a la zona euro, implicant-hi el BCE. Presentarem la nostra proposta a principis de setembre per tal que el Consell pugui considerar-la de manera urgent a finals d'any – tal com es va decidir, demanar i insistir en la Cimera de la Zona Euro.

Hem acordat que també començarem a treballar a partir de setembre en la preparació d'un instrument de recapitalització directa de bancs, de manera que el MEDE pugui adoptar aquest nou instrument per decisió ordinària un cop el Mecanisme Únic de Supervisió sigui establert. La recapitalització directa de bancs ens permetrà trencar el cercle viciós entre els bancs i el risc sobirà.

És essencial que els múltiples reptes que Espanya està afrontant – la reforma del seu sector financer, les reformes estructurals per impulsar el creixement i l'ocupació i per abordar els desequilibris, i l'acció per restablir la sostenibilitat de les seves finances públiques – siguin abordats amb la mateixa forta determinació.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios