Més Europa: Els accidents de transit són la principal causa de mort i discapacitat dels joves al món.

By Esguard de Dona - dilluns, de juliol 30, 2012


Foto: W. Robert HowellA la UE  l’any 2010 el nombre de víctimes mortals per accidents de trànsit entre joves de 18 a 25 anys va ser del 19%.
Aquest tram d’edat representa el 10% del total de la població, per aquesta raó el risc de morir d’accident entre joves d’aquet grup és del doble.
Per combatre aquest risc  la Comissió Europea ha organitzat el passat 25 de juliol a Nicòsia (Xipre) una conferència per a reunir agrupacions de joves, organitzacions de seguretat viària i responsables d’aquest àmbit de tots els Estats membres per a debatre al respecte.

Algunes dades estadístiques:

  • Víctimes d’accident de trànsit entre joves de 18 a 25 anys

31.000 víctimes  (80 % nois - 20 % noies)

  • Conductors joves implicats en accident de trànsit: 

Al 40 % dels accidents hi havia la implicació d’un conductor jove.
El 25 % dels conductors morts eren joves entre 18 i 25 anys. (81 % nois – 19 % noies)

  • Víctimes mortals joves per accident de trànsit i mitjà de transport:

Turismes: 66 %
Motos i Ciclomotors: 20 %
Vianants: 2 %
Bicicleta: 8 %
Vehicles, pesants, autobusos i d’altres: 4 %Siim Kallas, vicepresident de la Comissió i responsable de transport, ha declarat que "la tràgica pèrdua de vides joves a les carreteres europees es inacceptable. Em preocupen molt els accidents provocats per les drogues o l’alcohol, especialment entre nois i noies. Crec que podem avançar cap a la “visió zero” en matèria de seguretat viària a la UE, perquè hem millorat força els deu últims anys. Però encara hi ha molta feina per fer.Només podrem seguir salvant vides si canviem la manera de conduir dels joves”.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios