De Vins i Arts: Programa d’activitats culturals de la secció d’Art del IEP

By Esguard de Dona - divendres, de març 09, 2012
De Vins i d’Arts  és una proposta que  fa la Secció d’Art de l’Institut d’Estudis Penedesenc on els vincles de dos fenòmens arrelats al nostre territori s’hi posen en evidència, per mitjà d’activitats dedicades al gran públic a la vegada que amb força interès pel públic ja iniciat.

Aquesta vegada el  nexe d’unió és el pintor Caravaggio i el cicle es desenvolupa en tres poblacions diferents, Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès i El Vendrell.

Michelangelo Amerighi Caravaggio va ser un pintor de finals del segle XVI i principi del XVII  que va desenvolupar el tenebrisme naturalista A la seva obra apareixen dos quadres dedicats a Baco (el déu del vi) un de jove i un altre malalt; un noi amb un cistell de fruites on s’inclou raïm i un cistell de fruites també carregat de raïm.

El programa d’activitats previstes comença avui i és el següent:
Divendres 8 de març. a les 20 hores a la Sala Índex (carrer Pompeu Fabra, 34) de Sant Sadurní d'Anoia  amb “Caravaggio a l’obra de Josep Lázaro”.  Amb lectura de les darreres creacions d’aquest poeta inspirades en l’obra de Caravaggio i amb la participació de membres de l’Escola Municipal de Música de Sant Sadurní d’Anoia.

Diumenge 11 de març, a les 11 hores al Celler Jané Ventura (Crta. de Calafell, 2) El  Vendrell. “Caravaggio. Un viatge al món dels vins i l’art”. Amb una xerrada tertúlia sobre el lligam del món de la vinya i el vi i l’obra de Caravaggio; inclou una visita guiada al celler.

Dimarts 13 de març, a les 20 hores al VINSEUM (Plaça Jaume I, 5) Vilafranca del Penedès. “Caravaggio a la gran pantalla”. Projecció de la pel•lícula del director i guionista Derek Jarman (1942-1994) dedicada a aquest pintor.  En concloure es proposarà dur a terme un cinefòrum

Al cicle col•laboren  els Consells Comarcals del Baix Penedès, el Garraf i l’Alt Penedès;  els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, El Vendrell i Sant Sadurní d’Anoia; el Cine Club Vilafranca; Caixa Penedès; Jané Ventura; Escola Municipal de Música de Sant Sadurní d’Anoia i Pacfren.  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios