DIA INTERNACIONAL PER LA PAU: La Pau un Dret i un Afany Qüotidià.

By Esguard de Dona - dimarts, de setembre 20, 2011


Des de l’any 1982 que l’ONU va dedicar el tercer Dimarts de setembre, dia de l’obertura de l’Assamblea Genera a celebrar el Dia Internacional de la Pau, es commemora aquesta jornada.  En un principi estava molt lligada aconseguir un alto el foc i no violència; així com a realitzar activitats educatives i de conscienciació en relació a la Pau.  Avui abasta altres vessants que s’han anat afegint al llarg dels anys.
Aquest any el missatge de Ban-Ki Moon, Secretari General de l’ONU, es centra en el fet que la Pau és una missió i un afany quotidià, lligada a la vegada amb la democràcia. Sense pau i sense democràcia, resulta difícil plantejar-se l’existència dels Drets Humans o plantejar-se possibilitats reals de crear vies per resoldre diferències i arribar a acords sòlids.
La Pau i la democràcia són bàsiques si es vol construir una societat amb esperança per tothom, i oferir opcions als que es troben en situacions de marginalitat o en risc d’exclusió.

Un dels actes previstos dins aquesta jornada a Catalunya tindrà lloc a Terrassa amb una trobada de diferents confessions per un acte interreligiós, el dimarts 20 de setembre a 2/4 de vuit del vespre al Centre Bahá’í   on participarant entitats com Fundació Cultura de Pau, Brahma Kumaris, Monestir Budista del Garraf, Comunitat Jueva de Catalunya, Delegació de Relacions Interreligoses de la Diòcesi de Terrassa (Catòlics) Església Evangèlica Baptista Bethel de Terrassa, la Comunitat Musulmana de Terrassa i  la Comunitat Bahá’í

L’acte serà presentat per Jaume de Marcos, qui és president de la Associació UNESCO per al diàleg interreligiós i l’acte de cloenda l’efectuarà l’Excm. Pere Navarro, alcalde de Terrassa.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios