Barcelona Pell i Ombra, un llibre de fotografia de gran qualitat.

By Esguard de Dona - dijous, de setembre 15, 2011


Aquest és un llibre on el fotògraf Manel Esclusa, considerat de lo millor d’entre els fotògraf contemporanis del país, ofereix una visió nocturna,  en blanc i negre de la ciutat de Barcelona, on el contrasts entre llum i ombra conjugat amb la visió espectral, expressament cercada, fan que es tingui la sensació, tal com diu Rafael Agullol en el seu concís pròleg,  evidencia que les ciutats, a més de les persones també tenen un espectre. En aquest cas les imatges on  no hi ha altre protagonista que els edificis, l’urbanisme i els espais que genera la ma humana, apareix solitari, aliè a l’existència del propi creador o dels que en ells hi viuen. Causa per tant l’obra la invitació a la reflexió davant cada una de les fotografies.

El llibre ha estat realitzat per Novaerapublications veritables experts en la producció gràfica de qualitat que pugui expressar i transmetre la qualitat fotogràfica obtenint uns resultats que sempre són òptims, cosa  que en ells és el seu estàndard habitual.

Manel Esclusa es va sentir atret per la fotografia ja d’adolescent, i ha estat professor de l’Escola Nikon o del Centre nacional de Fotografia de Barcelona. És cofundador del grup Alabem. Des del 1979 va iniciar la via d’experimentació amb la fotografia urbana i nocturna del que és prova aquest llibre.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios