Concert de la Coral de Lliça de Vall, la Coral Ginesta del Vallés, Coral Veus Blanques Musics’s son, Coral Xalesta i l’Orquestra Felip Pedrell interpretant el Rèquiem de Mozart.

By Esguard de Dona - divendres, de juliol 01, 2011

Clickeu per ampliar la fotografia

Sota la direcció de Xavier Nogué Bonet va tenir lloc aquest excel•lent concert amb motiu de l’inici de la Festa Major de Lliça de Vall, amb les veus solistes de  Pablo López  (baix – baríton); Jordi Casanova i Barberà (tenor); Alba Ballús i Galbany (soprano) i Maria Luisa Corbacho (alto).


Xavier Nogué és director de Projectes Culturals de la Mancomunitat  Intermunicipal de la Vall del Tenes, i ara fa un any va proposar aquest ambiciós projecte que integrava diverses corals de diferents poblacions i que pretenia interpretar el Rèquiem de Mozart, peça considerada de les més mítiques de la història de la música i entorn a la qual s’ha escrit i s’han fet pel•lícules on es donen explicacions diverses de qui era el destinatari d’aquesta música de difunts, i que va ser la darrera obra escrita per Mozart,  sent del “Lacrimosa” les darreres notes que va escriure i deixant sense acabar la composició (va ser el seu deixeble Franz Xaver Süssmayer, qui va acabar l’obra basant-se en els apunts deixats pel mestre).

El projecte de Nogué ahir va rebre el recolzament dels més de tres cents assistents al concert, els quals van aplaudir fins aconseguir un bis “Dies Irae” (probablement la part del Rèquiem més enèrgica. Cal destacar la qualitat assolida, la netedat de la vocalització del cor – es podia seguir perfectament el text de la composició – i una orquestra que va sonar sòlida i omplint perfectament el seu comès. Destacar també el paper fet pels solistes, sempre difícil la seva responsabilitat, belles veus i un encaix perfecte tant amb l’orquestra com amb el cor.

  • Share:

You Might Also Like

1 comentarios

  1. Una gran nit per tots. Com a integrant de la Ginesta del Vallès, felicitar la organització del concert i agraïr als companys la il.lussió i compromis als assajos i als concerts (hi havia hagut un de previ a casa nostra a Badia del Vallès el da 17 amb identic resultat d'èxit. Nomé spuntualitzar que segons les nostres dades van ser prop de 500 els espectadors aqui a Lliçà i prop de 400 a Badia.

    ResponElimina