2011 - Pinta el món de vermell... en agraïment als donants de sang. 14 de juny Dia Mundial del Donant de Sang

By Esguard de Dona - dimarts, de juny 14, 2011
Amb el lema “més sang més vida”  avui es vol dedicar un homenatge als donants de sang, també amb la intenció de aconseguir crear una consciència col•lectiva sobre la necessitat de ser donant de sang i d’obtenir productes derivats de la sang que siguin segurs, ja que aquesta condició – la de la seguretat – és de caràcter universal.

Les dades ofertes per la Organització Mundial de la Salut indiquen que actualment existeixen al voltant de
92 milions de donants arreu del món. En els estudis que han realitzat sobre edats i distribució per sexes les mitjanes són que un 45 % són menors de 25 anys i que un 40 % són dones.

Us afegim les dades de distribució per països i gènere http://www.who.int/worldblooddonorday/media/blood_donors_gender_distribution_2011.pdf
I el corresponent a la distribució per edats.
http://www.who.int/worldblooddonorday/media/blood_donors_age_distribution_2011.pdf

Horitzó 2020. A la Declaració de Melbourne  de 2009 es va plantejar aconseguir que tots els països arribessin a dependre només de donacions voluntàries al 2020, a dia d’avui s’ha aconseguit que siguin ja  62 països tenen els seus serveis de transfusió de sang basats únicament en donacions voluntàries, mentre que al 2002 eren només 39.

Són mols els actes previstos avui arreu del món a diferents poblacions (molts països ho celebren en diversos punts), des d’Egipte, passant per l’Índia (on hi ha més poblacions que participen), Nigèria, Austràlia, Regne Unit, Estats Units (a Nova York, per exemple hi ha una campanya per a que els visitants allotjats en hotels de la ciutat tinguin al seu abast també poder fer donació de sang), Iran, Xina, Mèxic, Sud Àfrica, Suïssa, (on sortint des de la seu de l’OMS fins a la Plaça de les Nacions volen fer una gota de sang humana composta pels participants), Ghana, i  Holanda, on han muntat una campanya a través de la xarxa on volen obtenir 10.000 “m’agrada” com el monument gegant de xocolata que han instal•lat a la Het Plein, Den Haag, i al que estan convidats a compartir la presentació del mateix els donants de sang, i que al moment de fer aquesta nota ja compta amb 30.865 vots de m’agrada. Entre molts altres països.

Quan a l’acte central mundial tindrà lloc avui a Buenos Aires (Argentina),

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios