Al voltant d’una tercera part dels aliments que es produeixen per a l’alimentació humana es perden o es malbaraten.

By Esguard de Dona - dissabte, de maig 14, 2011

Aquesta informació que procedeix de l’estudi dut a terme per l’Institut Suec pels Aliments i la Biotecnologia (SIK) per encàrrec de la comissió de la FAO va ser feta pública abans d’ahir a Roma.

Cada any, als països rics es malbaraten uns 222 milions de tones de menjar, la qual cosa equival a quasi tota la producció d’aliments de la zona sub-Saharià (230 milions de tones). El total de menjar desaprofitat que cada any es perd equival a quasi la meitat de la producció anual de cereals, es a dir un total de 2,3 bilions de tones.

L’informe distingeix entre menjar perdut i menjar malbaratat. Als països en desenvolupament es produeix més aviat pèrdues en al producció, en part perquè existeixen pobres infraestructures i baixos nivells de tecnologia i de inversió en els sistemes de producció d’aliments. Als països industrialitzats és on es produeix més sovint el malbaratament, fins el punt que s’estima que per càpita a Europa i Nord Amèrica es llencen a la brossa entre 95 i 115 quilos de menjar.

Tant les pèrdues com el malbaratament comporten també un malversament d’aigua, terra, energia, treball i capital, així com emissions de gas, que contribueixen a l’escalfament global i al canvi climàtic.

L’informe aporta alguns suggeriments pràctics per reduir tant la pèrdua d’aliment com el malbaratament

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios