Presentació de la Secció d’Art de l’Institut d’Estudis Penedesencs

By Esguard de Dona - dimarts, d’abril 12, 2011

Un moment de la trobada. 

El passat diumenge 10 d’abril va tenir lloc al Castell d’Olèrdola la presentació oficial d’aquesta secció que va estar apadrinada per Immaculada Socias, historiadora de l’art.Maria Assumpció Raventós, artista. Maria Victòria Canyelles, artista i col·leccionista. Núria Molist, directora de les excavacions d’Olèrdola i Iñaki Ozcáriz, arquitecte restaurador de Sant Miquel d’Olèrdola.

El projecte va sorgir de Pilar Tarrada, llicenciada en Historia de l’Art i Secretària de l’IEP, qui ha aconseguit aglutinar un grup d’especialistes que s’han lliurat amb entusiasme a la tasca de evidencia el gran patrimoni artístic del gran Penedès.

El padrins de la presentació, amb Ramon Arnabat, president
de l'IEP, Pilar Tarrada, promotora de la secció i els
autors del vídeo Ramon Dilla i Pablo Sancho.
En aquest sentit diumenge es va fer la primera exhibició d’un vídeo realitzat per  que és a la vegada un petit tast i una potent explosió que en només 6 minuts posa en primer pla la rica, variada i extensa riquesa artística del Penedès.

El vídeo ha estat dirigit per Pablo Sancho amb la col·laboració de Ramon Dilla.  Tots dos autors han dedicat llargues hores per dur-ho a terme.

Pablo Sancho ens va comunicar que tot i que el vídeo editat per aquesta presentació dura sis minuts, van enregistrar cinc hores, visitants tot el Penedès, en aquest sentit ha estat una tasca complexa que ha exigit molta dedicació.
Ramon Dilla i Pablo Sancho, autors del vídeo que recull
un tast de la molta riquesa artística del Penedès. 

Per la seva part Ramon Dilla, va definir com era aquest vídeo, que serveix per presentar la secció d’Art de l’IEP: “ Vol mostrar i ajudar a que es prengui consciència de la riquesa cultural, prou excel•lida  i monumental, una riquesa molt forta. Així mateix el vídeo procura  que hi hagi un apropament entre el fet artístic i el públic en general, tot i que sabem que la gent sap que existeix, creiem que cal mostrar-la i ensenyar-la a tothom”.

 A la presentació va assistir més d'un centenar de persones. Entre el actes que van acompanyar la presentació es va dur a terme una visita guiada a les obres de l'Església de Sant Miquel (la del castell) amb Núria Molist, coordinadora del MAC i directora de les excavacions d'aquest conjunt artístic, i d'Iñaki Ozcariz, arquitecte, restaurador de l'obra. Al finalitzar l'acte es va servir un petit aperitiu.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios