Maria Espeus, fotògrafa


Maria Espeus va néixer a Suècia, però fa molts anys que va trobar el seu lloc al Raval de Barcelona, un lloc que ara ha plasmat en un llibre (El otro /The other) editat per Nova Era Publications, on les seves fotografies han conformat una obra que li ha valgut el reconeixement general dels experts i llargs articles que destaquen la qualitat del seu treball i la qualitat de l’edició en si mateixa.

L’obra fotogràfica de Maria Espeus és un treball elaborat en la preparació, on la llum, el moment, les condicions de l’entorn són sempre presents, junt amb una paciència i tenacitat contrastades: quatre anys va tardar en poder acabar aquest llibre.

Descriure la seva obra obliga a parlar de la gran dignitat dels seus retrats, tan se val si és el Rei Juan Carlos I (a qui li ha fet alguna que altre fotografia  o si es tracta d’un veí dels seu barri, ha qui a convençut de deixar-se retratar, un cop més, fent us de la tenacitat i la paciència.

El raval de Barcelona. El Otro/The other;  un llibre excepcional.

A El otro ha deixat un testimoni fotogràfic d’un món en constant canvi, on pots retrobar rostres i llocs de tota la vida, com la Dolors de Boada, o rostres de nouvinguts que han omplert de noves costums, de noves formes de viure, de vestir i de relacionar-se amb l’entorn un barri con el Raval i una ciutat con Barcelona.

Ha fet un recull de les restes d’un passat que era la vida quotidiana dels anys cinquanta i seixanta i que ara poc a poc van desapareixent, però que en les seves fotografies conserven encara un batec viu de presència humana, tot i que en les fotos no aparegui cap persona, i és que aquesta és altre de les característiques de Maria Espeus, la calidesa.

Per poder comprar el llibre us heu d'adreçar a : Nova Era Publications


Una mostra d'algunes de les seves fotografies publicitaries i institucionals.
Spots que són petites obres d’art
A més de la fotografia, Maria Espeus ha fet un gran nombre de spots publicitaris i videoclips.
En aquest vídeo podreu conèixer millor la seva obra a través d'aquest videoclip que va dirigir per a JarabedepaloComentaris