1r Acte Solidari contra la Violència de Gènere al Baix Penedès, Resum

By Esguard de Dona - dimarts, d’abril 12, 2011

Cecilio Gutièrrez i Lourdes Meroño els conductors de l'acte.
Dissabte va tenir lloc aquest primer acte solidari contra la violència amb la participació totalment desinteressada d’un gran nombre d’artistes, empreses, institucions i voluntaris.


Llavor d’esperança de cara a un futur i fruit de present en haver aconseguit que tantes persones volguessin col•laborar i compartir més de cinc hores del seu temps per expressar d’una manera pacífica i amb esperança, fent servir la música i el ball, que sense violència tots viurem millor i no es tornaria a patir la pèrdua definitiva d’éssers estimats.

Un patiment que sofreixen les famílies, els amics, la societat.

Persones de totes les edats, i molt especialment els molts homes que van intervenir al acte van expressar un cop i un altre el rebuig a la violència de gènere, van deixar el seu testimoni que tots els presents van aplaudir.

La presentació a càrrec de Lourdes Meroño de Radio Banyeres i Cecilio Gutiérrez de Bellvei Radio van conduir l’acte amb gran professionalitat. Va intervenir també en Joan Enric Vidal de Teletaxi.


Ana Blandon i Trini Córdoba van parlar en nom de la Plataforma Actuem, elles que han patit dins seves famílies la pèrdua d’una neboda de 16 anys i d’una germana per violència de gènere i van fer-ho des de la serenor i el desig de treballar per evitar nous casos i per augmentar l’autoestima i la capacitat d’autodefensa de les dones.

Núria Figueres que va parlar com dona i mare – ella va perdre de malaltia una filla quan aquesta tenia set anys – explicant que mai un s’arriba a recuperar de la pèrdua d’un fill o filla; i del patiment que poden sentir les famílies en tractar-se no d’una malaltia sinó de que algú hagi acabat de manera violenta amb la seva vida.   

Núria Sainz del grup d’atenció a la víctima, dels Mossos d’Esquadra va oferir, un cop més, informació sobre com actuar i com ajudar a que les víctimes que suporten els maltractament que sovint acaben en un acte irreversible de violència de gènere. 

Quant als grups d’artistes cal destacar i agrair la col•laboració de Coro Rociero Arenas del Camino, Isabel Lebron, Los Amigos del Sur, Antonio Malagueño, N’Crisis, Sentir Flamenco, Obstacle, Casa de Andalucía del Vendrell “Blanca Paloma”, Centro Cultural Andaluz de Calafell “Almas Rocieras”, Gimnasio Record del Vendrell amb Danses del Ventre, el Grupo Sacromonte – tot els magnífics -  i  Los Aguateques  i NemSet  que ja en la recta final van aixecar el públic que va ballar les seves cançons com correspon a un gran final de festa. 

Tots ells es van oferir per la propera vegada que es vulgui tornar a fer un nou acte solidari per dir no a la violència de gènere.

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios