La Síndrome de Maripili

By Esguard de Dona - divendres, de març 11, 2011

La síndrome de Maripili o per què les dones tenen por a ser rebutjades.
Carme Garcia Ribas, és directora de Comunicació de a l’Escola Superior de Comerç Internacional adscrita a la Universitat Pompeu Fabra on dur a terme el Master de Lideratge Femeni. La presentació de l'acte va ser a càrrec de Núria Figueras, alcaldessa de Banyeres del Penedès.

La primera gran mostra de l’eficàcia estratègica de la comunicació que domina Carme Garcia Ribas va ser el fet que convertís el públic assistent en part activa de l’acte, amb un diàleg constant i obert que anava evidenciant que el tema era de gran interès.

Dones universitaries i professionals. 


La Sindrome de Maripili és una situació que pateixen dones de tota edat, que volen agradat tothom, dones que poden ser universitàries i professionals i que lluiten per ser bones en cada un dels aspectes i papers que desenvolupen a la seva vida, i que es bé avall quan rep un missatge negatiu, de rebuig, de censura...

Al llarg de l’acte es va anar constatant un perfil, que defineix que els homes tenen més por al fracàs i les dones més por al rebuig, cosa que sol evidenciar-se amb una actitud de submissió que li porta sovint a abocar-se i oferir més i més a veure si així aconsegueix el reconeixement i l’afecte que desitja, i que sol acabar en una relació depenent d’altres persones (homes o dones) abusadors que se n’aprofiten d’ella, sense que li tinguin ni el respecte, ni el reconeixement que la dona submisa cerca de manera inconscient i que la situa en mig d’una doble tensió ja que d’un costat cerca el ser reconeguda i d’altre ofereix sense demanar res a canvi, esperant aquest reconeixement, el resultat és un autosabotatge inconscient que agreuja encara més la seva dependència i el rebuig que pateix.

Conèixer que es pateix el primer pas per superar-ho

Aprendre a gestionar la por al rebuig (una por, com altres pors socials, que són comuns a tots els éssers humans, però que en la manera en que la gestiona cada persona és on es marca la diferència que porta a obtenir l’objectiu, en aquest cas el reconeixement social) i fer-ne ús de la comunicació estratègica, per arribar a liderar realment la seva vida és el repte de tota dona amb la Síndrome de Maripili.

 • Share:

You Might Also Like

1 comentarios

 1. Hola Dolors,

  Gràcies per afegir-te a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

  T'agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.

  Recorda que al web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

  Salutacions i felicitats pel bloc!

  Daniel García Peris
  www.danielgarciaperis.cat

  ResponElimina