Dones grans, grans dones

By Esguard de Dona - dijous, de març 10, 2011

Dia de la Dona 2011

Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona a Banyeres del Penedès van preparar un acte que contenia d’un costat la inauguració de l’exposició itinerant de l’Institut Català de les Dones, “Dones gran, grans dones”; la lectura musica de poemes de dones poetes i la lectura del manifest de l’Associació Catalana de Municipis del dia internacional de la dona que va llegir l’actual alcaldessa del municipi Núria Figueras.

Per si ho voleu conèixer aquí teniu l’enllaç del manifest.
Manifest Associació Catalana de Municipis.

ASSOCIACIÓ DE DONES "EL FARCELL"
L’acte en conjunt estava organitzat per l’associació de dones “El Farcell”, que van avançar com a novetat que el projecte que havien presentat a la Fundació Caixa Tarragona per ser inclòs en el “Tu Ajudes”, ha estat seleccionat i que per això els clients d’aquesta entitat de crèdit poden votar en favor del projecte perquè pugui obtenir prou suport i en conseqüència puguin obtenir l’aportació que han demanat. El seu projecte està destinat a ajudes d’emergència social.
(Tu Ajudes 2011 compren 626 projectes presentats. Els clients de l’entitat de crèdit Catalunya Caixa poden votar a favor dels que s’estimen més interessants i Fundació Caixa Tarragona lliura un import per ajudar al projecte en funció dels vots que n’ha obtingut)

Teniu més informació al respecte de “Tu Ajudes 2011” en aquest enllaç
Projectes "Tu Ajudes 2011"

RECITAL POÈTIC MUSICAT
El recital poètic musicat va ser a càrrec d’Anna Peret (Acordió) i Sílvia Amigò (selecció de poemes i veu)
El primer poema escollit va ser “L’arbre de l’alliberament” de Maria Mercè Marçal; "Flor Malalta", "Flor Vergonya", "Illa dels iris vermells" i "Papallona" de Mercè Rodoreda; "El plomissol" de Joana Raspall; "Les mans" d’Elisabetta Sarmati (versió al català de Pere Galceran-Uyà); "Canço de Primavera" d’Anna Maria Saavedra; "Cançó del Pressentiment" de Clementina Arderiu; Hipatia la Sàvia (text poètic) de Isabel Clara Simó; "Soc com una ombra" de Montserrat Abelló; Missa Pagesa de Dolors Miquel; Feliç qui sap de Marta Pessarrodona; Si jo tingués un veler de Rosa Leveroni i Cançó de fer camí de Maria Mercè Marcal.EXPOSICIÓ ITINERANT DE L'ICD "DONES GRANS, GRANS DONES"


La inauguració oficial de l’exposició Dones grans, grans dones la va realitzar Anna Maria Solé i Ramos, directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família de Tarragona.
Qui va encoratjar a prendre referència del que l’exposició recull, perquè tal com va fer per definir-se ella mateixa, en relació als reptes que suposa el seu nou càrrec, en dir que com mai sent avui “inquietud, responsabilitat i una il•lusió indescriptible” per fer front als projectes.L’exposició té el seu origen en el llibre d’Anna Freixas Demà més. Dones, vides, temps.


Dolors Garcia.
8 de març de 2011

  • Share:

You Might Also Like

0 comentarios